G-Box Standard

De G-Box Standaard is een krachtige industriële computer bijzonder geschikt voor AI. Met de aanwezige aansluitingen kunnen zeer veel systemen worden verbonden.

G-Box

4G

4G is een module die er voor zorgt dat er een mobiele dataverbinding tot stand kan worden gebracht. Een groot deel van de kracht van het G-SAR concept ligt in het feit dat er de mogelijkheid is met de buitenwereld te communiceren.

AI

Artificial Intelligence is de module waar het product op is ontwikkeld. Doormiddel van kunstmatige intelligentie kunnen sonarbeelden worden herkend. Afhankelijk van de toepassing voor SAR of Civiel kan het systeem worden gevoed. Dit is een kostbare module. Afhankelijk van de toepassing kan deze online of offline worden ingezet. De waarnemingen kunnen automatisch worden vastgelegd en indien gewenst op de kaart worden weergegeven. In het Waypoint management kunnen waarnemingen aan elkaar worden gekoppeld.

AIS

Automatic Identification System, Afhankelijk van de gekoppelde AIS A of B kunnen schepen weergegeven worden met de kaartplotter.

Alice

Staat voor A Livesaver In Case of Emergency, Alice is eigenlijk een koosnaampje wat we gebruiken voor een remote controlled/autonoom bestuurbaar vaartuig waarmee het mogelijk is met sonar slachtoffers, auto’s of andere objecten op te sporen. Naast onze eigen ontwikkelde boot zijn er nog meer vergelijkbare producten in de markt die net zo goed of misschien wel beter zijn. Omdat we geen volledig beeld hebben van wat er allemaal in de markt is. En we vele mogelijkheden hebben informatie te ontsluiten. kunnen de producten wel opgenomen worden in het G-SAR concept. Al deze producten vangen we met de koosnaam Alice.

Autonoom varen

Met al de informatie die door de G-SAR verwerkt kan worden, biedt het concept de ruimte een (rescue)vaartuig autonoom te laten varen.

Camera

Een onderdeel van de video input is de camera module. Er zijn mogelijkheden SDI, HDMI, DVI, CVBS en S-Video in te voeren. Dit geeft de mogelijkheid diverse soorten camera’s aan te sluiten zowel onderwater als bovenwater. In combinatie met de Video module kunnen alle beelden worden vastgelegd.

Datalogger

De G-BOX, motor achter het G-SAR concept, heeft de mogelijkheid voor veel opslag capaciteit. Afhankelijk van de configuratie kan dit variëren van 64 GB t/m 8TB en in combinatie met het Homestation wordt de opslag nagenoeg onbeperkt.

Delen

Dit onderdeel doet precies wat het zegt. Op basis van de gekoppelde apparatuur, worden de gegevens weergegeven op het G-SAR display. Het is een 1:1 kopie van de bronweergave.

Dregsupport

Bij het dreggen is het belangrijk om zeker te weten dat een gebied volledig is afgezocht. Dit geldt vooral voor het gebied waar de dreg overheen zou moeten gaan. Onze ervaring heeft geleerd dat op grotere schepen en met het uitzetten van een redelijk aantal meters lijn een zoektrack regelmatig te vroeg wordt afgebroken. Dregsupport ondersteunt bij het zorgdragen van volledige dekking.

GPS

Door goede toepassing van GPS kan de nauwkeurigheid aanzienlijk worden verhoogd. Een GPS antenne aan boord heeft een nauwkeurigheid van 0,5-2,5meter. Door gebruik te maken van een statische GPS Antenne op een punt dichtbij kan de nauwkeurigheid oplopen tot enkele centimeters. G-SAR is voorzien van de mogelijkheid om gebruik te maken van een statische antenne. Denk hierbij aan een GPS antenne op een hulpverleningsvoertuig. Daarnaast beschikt G-SAR over de mogelijkheid om extra GPS antennes in te zetten. Dit om metingen te verrichten of om tijdelijk een boei van een GPS antenne te voorzien.

Historie

Door de ruime opslagcapaciteit is het mogelijk de historie op te slaan. De krachtige processoren van de G-Box kunnen veel informatie verwerken. Met de archief/historie functie wordt ervoor gezorgd dat alleen de informatie die nodig is op dat moment, veelal gekoppeld aan locatie en tijd. Direct beschikbaar is. Dit voorkomt zoeken in de opgeslagen informatie. Beschikbare informatie kan zowel lokaal als vanuit het Homestation en de Meldkamer beschikbaar worden gesteld.

Homestation

Op sommige boten is geen ruimte genoeg om een volledige G-SAR installatie (G-Box met alle componenten) te plaatsen. De G-BOX Lite kan samen met een Homestation een krachtige combinatie vormen. De AI capaciteit wordt geleverd door het homestation en ook een deel van de opslag kan daar plaatsvinden. Het homestation hoeft niet 1:1 met een G-BOX Lite te staan. Er kunnen meerdere boxen aan één homestation worden gekoppeld. Er kan bv ook gebruik gemaakt worden van het homestation van Dieperzicht. Het homestation en de meldkamer module kunnen samen een krachtige ondersteuning bieden.

Imageviewer

De Imageviewer is een belangrijke spil in het kunnen bekijken van de vergaarde informatie. Alle printscreens die zijn gemaakt kunnen hiermee worden ontsloten, maar ook indien dat is ingesteld de automatische waarnemingen. Bij AI kunnen alle waarnemingen automatisch worde vastgelegd. Dit om te voorkomen dat er op een later moment teruggezocht moet waar een waarneming heeft plaatsgevonden. De Imageviewer helpt bij het terugvinden.

Kaartplotter

De kaartplotter heeft de mogelijkheid om vele kaarten weer te geven variërend van Google maps, diverse waterkaarten, Openstreetmap en satelliet kaarten. Door een koppeling met de meldkamer kunnen routes, waypoints en zoekpatronen worden doorgestuurd. Met de NMEA 0183 en NMEA 2000 koppelingen kan de informatie ook gedeeld worden met de standaard kaartplotters.

Meldkamer

De Meldkamer module zorgt ervoor dat er informatie uitgewisseld kan worden. Vooral ook met het doel op het wat werk uit handen te nemen. Niet op een klotsende boot een route moeten ingeven of een zoekpatroon, de boot kan vanuit de meldkamer van alle benodigde informatie worden voorzien.

NMEA 0183

Door gebruik te maken van de Actisense modules is het mogelijk om de aanwezige apparatuur te ontsluiten richting G-SAR. De informatie kan bijdragen in het nauwkeuriger werken.

NMEA 2000

Door gebruik te maken van de Actisense modules is het mogelijk om de aanwezige apparatuur te ontsluiten richting G-SAR. De informatie kan bijdragen in het nauwkeuriger werken.

Radar

De radarfunctionaiteit is voorzien in het concept en zal bij voldoende vraag doorontwikkeld worden.

Repeater

De repeaterfunctionaiteit geeft de mogelijkheid om het navigatiescherm/sonarscherm van oa Garmin, Humminbird en Simrad door te zetten naar een G-SAR scherm. De roerganger kan zo meekijken via een eigen scherm naar datgene wat de navigator heeft aangegeven.

Schakelen

Het kunnen schakelen van verlichting, hoorn, ruitenwissers etc is zeker geen hoofdzaak van G-SAR, het is vooral een gebruikersgemak. Automatisch misthoorn functionaliteit. Hoe zat het ook al weer met de hoornsignalen? Een snelle dubbelklik op de hoorn knop en de meest belangrijke signalen kan uit worden geselecteerd.

Sonar

De G-SAR oplossing is gebouwd om gebruik te kunnen maken van de bestaande gerenommeerde merken. Dit om de kracht van vele jaren ontwikkeling te kunnen gebruiken. G-SAR is oa compatible met Garmin, Simrad, Furuno en Raymarine, Humminbird vanaf eind 2020. Ook merken als Klein en Aris behoren tot de mogelijkheden.

Sonarteam

Sonarteam is de oplossing van Dieperzicht om sonarspecialisten te laten ondersteunen bij zoekingen Meer ogen vergroten de kans op waarneming. Vanaf de G-SAR kunnen beelden worden verzonden, maar ook worden bekeken.

Streamen

Streamen is onlosmakelijk verbonden met Sonarteam. Door het versturen (streamen) van de beelden kunnen deze via Internet over ter wereld (via een beveiligde verbinding) worden bekeken. Daarnaast kunnen de beelden via de Meldkamer ver worden gedistribueerd.

TRA

Taak Risico Analyse, voor politie en brandweer, eigenlijk ook voor zakelijk en particulier gebruik is het goed om alle risico’s bij een taak in kaart te brengen. Voor het opstarten van de functionaliteiten kan indien nodig afgedwongen worden om de lijst in te vullen. Indien gewenst kan hierbij door de Meldkamer ondersteund worden.

Veiligheid

Net als de TRA staat veiligheid hoog in het vaandel. Door het beschikbaar hebben van de benodigde instructiekaarten, kunnen werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. (Automatische) checklists maken hier deel van uit.

Video

Bij een aantal modules, waaronder AI, Camera, Delen, Sonar kunnen video opnamen worden gemaakt. Deze module voorziet in de mogelijkheid deze opnames opnieuw te bekijken.

VPN

Virtual Private Network, G-SAR kan volledig autonoom werken. Maar het is ook mogelijk een netwerk op te zetten waarin meerder boten, eenheden, meldkamers met elkaar kunnen worden verbonden. Informatie kan hierdoor sneller worden uitgewisseld en er kan transparanter worden gewerkt.

Weer

Op het water kunnen omstandigheden snel veranderen. Door een rechtstreekse koppeling met het KNMI kunnen weersverwachtingen, weerswaarschuwingen, waterhoogten en golfhoogten daar waar beschikbaar worden weergegeven. Het weer is een onderdeel van de TRA en zal daar automatisch in opgenomen worden.

WiFi

WiFi is een module die er voor zorgt dat er verbinding kan worden gemaakt met meerdere devices. Daar waar mogelijk wordt de configuratie zoveel mogelijk bedraad uitgevoerd. Dit voor optimale stabiliteit.

PC
CPU Intel® Core i7-8700U, six core, 2.7GHz.
Memory Support 2x DDR4 1866/2133 MHz Max 64GB
Storage 1x M.2 (2280 M key socket (PCIe Gen3/ x4) for NVMe SSD or Intel® Optane™ memory installation), 2x SATA 3.0
Expansion Support 1x MINI PCIE Channel (WIFI/3G/4G optional), embedded 1x SIM slot on the back
Display 1x VGA, 1x DVI-D, 1xDP
Display Chip Integrated Intel HD Graphics 630 card
Audio Integrated Realtek ALC662 6 sound channel
Network 6x Realtek 8111E 10/100/1000M
I/O Interface 4x USB 3.1 Gen1,  4x USB 3.1 Gen2, 2x USB 2.0, 1x DVI-D, 1xDP, 3xHDMI, 1x Power switch, 1x 2 in 1 Audio, 1x DC 12V port, 2x COM, 2xCOM RS-232/422/485 progammable, 1x Audio, 6x RJ45 1000M Lan
BIOS 64Mb SPI FALSH
WDT Support hardware reset (256 level, 0-255 sec)
Operation System Support Windows 7/8/10, Linux, Ubuntu, Debian etc.
Power Supply
External Power Supply AC 100 - 240V
Working voltage DC 8-35V
Power consumption ≤140W
Enclosure
Material Aluminum Alloy
Color Aluminium, color can be customized for bulk orders.
Operating Environment
Temperature Range operating: -25 to 60°C, storage: -40 to 85°C
Relative humidity 0%~95% , non-condensing
Certifications
Vibration Operating, MIL-STD-810G, Method 514.6, Category 4
Shock Operating, MIL-STD-810G, Method 516.6, Procedure I
 
Bijgaande accessoires zijn te verkrijgen: - Precisie GPS antenne - Schakelboard
12 inch 16 inch 21 inch
4G O O O
AI O O
Alice O O
Camera O O O
Data Logger V V V
Dreg support V V V
GPS V V V
Historie V V V
Image Viewer V V V
Kaartplotter V V V
Meldkamer V V V
Navigatie O O V
NMEA 0183 V V V
NMEA 2000 O O O
Radar O O
Radio O O O
Schakelen V V V
Sonar O O O
Sonarteam V V V
Streamen V V V
Video V V V
VPN O O O
 • Furuno
 • Garmin*
 • Humminbird*
 • Raymarine
 • Simrad
 • Wassp
*Preferred brands
Garmin
 • 7410, 7412, 7416
 • 8400 serie
 • GPSMAP 12x2 Touch


Humminbird
 • APEX

Simrad
 • NSO evo3
 • NSO evo2/3s
 • NSS12 evo3, NSS16 evo3